Početna / Konsultantske usluge

Konsultantske usluge

CHRONOS Vam nudi konsultantske usluge iz oblasti računovodstva, poreza, finansija i organizacije računovodstvene funkcije, po pojedinačnim zahtjevima za određen segment poslovanja ili konkretan problem.

Najčešće situacije koje se javljaju u praksi, a u kojima je neophodno koristiti konsultantske usluge su:

  • Kada se pojavi potreba za planiranjem poslovanja i budžetiranja u periodu promjene poreznih propisa, mi ćemo Vam dati savjet kako da na legalan i zakonit način imate što manje poreznog rashoda…
  • Kada želite organizovati računovodstvo u Vašem sjedištu, ali zaposlenicima nisu na adekvatan način definisani poslovi i zadaci: ko šta radi? odgovornosti? rokovi? dokumenti? odlaganje dokumenata? izvještaji?
  • Planirate započeti novi posao, pokrenuti proizvodnju, uvesti nove proizvode, investirati u nekretnine i sl., ali Vam nisu jasne posljedice u dijelu poreza, kao i efekti na prihode i rashode. Mi Vam dajemo jasna tumačenja i smjernice.
  • Ukoliko Vaš koeficijent likvidnosti i solventnosti nije zadovoljavajući ili trebate novčana sredstva iz eksternih izvora, mi ćemo Vam pomoći u izalaženju adekvatnog izvora finansiranja. Za Vas ćemo obraditi kreditnu aplikaciju i pripremiti dokumentaciju za finansijsku instituciju.
  • U slučaju kada ste opterećeni brojnim aktivnostima, te niste u stanju da posvetite dovoljno pažnje svakoj od njih, dio tih aktivnosti pretvorite u zadatke čije ćemo rješavanje mi pratiti ….

Naš savjet: „Ukoliko želite da se posvetite realizaciji svoje poslovne ideje i postizanju dostignuća u savremenom poslovanju, potražite naše usluge poslovnog savjetovanja. Zajedno sa Vama rješavaćemo probleme, koristeći naše lično profesionalno iskustvo i adekvatne studije slučajeva drugih.“