Guys nut sack legs spread
Početna / Blog / Preuzmite besplatan e-book “Jeste li sigurni da je Vaše poslovanje sigurno?”
e-book-N5

Preuzmite besplatan e-book “Jeste li sigurni da je Vaše poslovanje sigurno?”

Nastojimo da svaki mjesec uradimo jedan e-book koji će pomoći poduzetnicima, kao i „običnim“ ljudima da se snađu u moru propisa, ali i da poboljšaju svoje poslovanje. Tako smo uradili i ovaj mjesec, pripremili smo e-book sa simboličnim nazivom „Jeste li sigurni da je Vaše poslovanje sigurno?“, čiji je autor Neven Miličević.
Ponekad govorimo o sigurnosti. Rjeđe mislimo na nju. Još manje radimo na tome da poslovanje bude sigurnije. Navika ili ona često izgovorena rečenica: “Neće to mene”.
Sigurnost, posebno u sferi poslovanja koje je “vezano” za internet, treba posebnu pažnju.  Organizacija, podjela nadležnosti, dostupnost lozinkama i drugim vidovima zaštite, dostupnost podacima uopće, korištenje besplatnih servisa, … To je samo nekoliko područja gdje treba usmjeriti posebnu pažnju. E-book se može besplatno preuzeti na linku “Jeste li sigurni da je Vaše poslovanje sigurno?

Šta smo još radili u prethodnom periodu?

Organizovali smo nagradnu igru, učestvovali na Danima ženskog poduzetništa, uradili intervjuom sa polaznicom online edukacije Amelom Habibić iz Travnika, zatim sa predstavnicom Nahline poslovne zajednice, Jasminom Zukan. Uradili smo još jednu kratku besplatnu edukaciju, a o svemu pomalo možete naći u nastavku …

Pitali smo Amelu Habibić …

Sa polaznicom naše edukacije obavili smo kraći intervju, i ona je poručila: “Mladim ljudima savjetujem da treba da imaju prije svega viziju šta žele da budu, a zatim i definisane ciljeve kako će do tog doći. Formalnu edukaciju svakako svi trebaju proći, kako zbog sticanja radnih navika tako i zbog diplome koja će biti temelj vašem budućem razvoju.” Kompletan intervju se može pročitati na linku – Intervju sa Amelom Habibić

Nagradna igra – besplatna edukacija

U nagradnoj igri koja je trajala od 15. do 29. maja, a uslov za učešće je bilo popunjavanje ankete, jednu besplatnu edukaciju po izboru dobila je SANDA KREJIĆ. Sanda je odabrala edukaciju – Vođenje poslovnih knjiga samostalnih podzetnika.

Intervju sa predstavnicom Nahline poslovne zajednice

Jasmina Zukan, predstavnica Nahle je predstavila organizaciju i aktuelni projekat “Catering u svrhu samozapošljavanja” Jasmina je istaknula – Vjerujem da na tržištu ima još mnogo neispunjenih potreba, što znači da je i mnogo mogućnosti za razvoj biznisa. Cijeli intervju se može pročitati na linku – Intervju sa Jasminom Zukan.

Besplatni video – Kako funkcioniše sistem poreza na dobit u FBiH?

Poreski sistem u BiH je komplikovan. I tačku stavljajmo na sve izjave kako se harmonizuje, ujednačava, usaglašava i sl. Ovim besplatnim videom koji se može pogledati na YT kanalu Chronos Edukacija nastojali su na najjednostavniji način pojasniti poreski sistem u BiH.

Ukoliko želite primati obavještenja i Newsletter sa edukativnim sadržajima, prijavite se na našu mejling listu.

Pripremila: Sanela Agačević

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora. Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH. Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*