vegi inside pussy
Početna / Novosti / Kako se iznova zaljubiti u posao koji radite?
Izvor: redapt.com
Izvor: redapt.com

Kako se iznova zaljubiti u posao koji radite?

Znate kako je to na poslu… Kao i na početku ljubavne veze početni zanos vrlo je velik, a nakon nekog vremena kreću prva nezadovoljstva koja često potiču na razmišljanje o otkazu.

No, kako na vezama treba raditi, tako je i na poslu. Postoje stvari koje vas, prema pisanju Fastcompany.com-a, mogu učiniti itekako sretnijom osobom na poslu:

1. Odmorite se
Ako vam se čini da “izgarate” na poslu, odvojite neko vrijeme samo za sebe kako bi se mogli “obnoviti” i spremiti za nove radne zadatke. Kako otkaz vjerojatno nije pravo rješenje, bolje da razmislite o kratkom godišnjem ili sličnoj metodi.

2. Razmišljajte
Prisjetite se kada ste posljednji puta bili sretni na poslu i na koji način bi htjeli provoditi svoje vrijeme. Čak i ako odgovor na to pitanje nije vaše trenutno zaposlenje, zapravo bi mogao biti. Ponekad radimo poslove koje zapravo volimo, ali na krivi način.

3. Pitajte za ono što želite
Kao i u privatnim vezama, često i u na poslu mnoge stvari promaknu zbog loše komunikacije. Zbog toga je vrlo važno na vrijeme iskazati svoje želje, bilo da se radi o željenim projektima, planovima ili nečem trećem.

4. Koncentrišite se na ono što vas ispunjava
Unutar ili van posla, svato bi trebao pronaći pravu svrhu koja ga zaista ispunjava. Primjerice, možete raditi u uredu od 9 do 17 sati kako bi priskrbili finansijska sredstva, no ako u slobodno vrijeme slikate, to je ono što vas zaista ispunjava.

5. Poradite na bolnim tačkama
Kako svaki posao ima svoje bolne točke, treba poraditi na njihovom ublažavanju. Primjerice, ako vam teško pada 8-satno radno vrijeme, uzimajte redovne pauze, a ako vam pak ne odgovara radna okolina, preuredite je na svoj način.

6. Promijenite ono što možete kontrolisati
U prvom redu to je vaše ponašanje. Smiješite se, zahvaljujte kolegama i svakodnevno izdvojite jednu dobru stvar koja se dogodila. Vrlo često smo prekritični prema sebi i zato je važno sagledati širu sliku uloge koju imamo u tvrtki.

Izvor: poslovni.hr

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora. Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH. Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>