Početna / Novosti / REC d.o.o. – Jednodnevna interaktivna radionica o novom Zakonu o javnim nabavkama
rec

REC d.o.o. – Jednodnevna interaktivna radionica o novom Zakonu o javnim nabavkama

Imajući u vidu dobru praksu u obradi pojedinih tema iz područja javnih nabavki u proteklom periodu i iskazanog interesa učesnika, kao i pretplatnika časopisa Pravni savjetnik za praktičnim uputama o problemima primjene novog Zakona o javnim nabavkama, REC d.o.o. je za Vas pripremio interaktivnu radionicu  namijenjenu obaveznicima primjene propisa iz sistema javnih nabavki – ugovornim organima i ponuđačima.

S obzirom na to da je finaliziran tekst novog Zakona o javnim nabavkama, ovaj jednodnevni seminar je prilika da pravovremeno predstavimo sve usvojene novine unapređenja koja donosi Zakon, a u cilju adekvatne pripreme ugovornih organa i službenika koji rade na javnim nabavkama za njegovu efikasniju primjenu. U isto vrijeme želja nam je da u ovom prelaznom periodu pružimo adekvatnu pomoću u primjeni postojećih pravnih rješenja kroz interaktivni rad: pitanja, odgovore i savjete.

Na radionici će biti treneri za javne nabavke BiH. Učesnici će moći da dobiju odgovore na ključna pitanja sa kojima se suočavaju tokom izrade tenderske dokumentacije, prijave, novih izmjena i dopuna u žalbenom postupku. Takođe će biti riječi i o prelaznim rješenjima sa kojima se sada suočavaju ugovorni organi i ponuđači.

Ako imate, dileme i nedoumice, ako Vam je potreban savjet, ako ste zainteresovani šta donosi novi Zakon o javnim nabavkama prijavite se na jednodenvu interaktivnu radionicu o izmjena u primjeni postojećeg i novog Zakona o javnim nabavkama.

Sarajevo: 23. 04. 2014. godine
Hotel „Hollywood“ – Ilidža
Početak u 9.30 sati

PROGRAM SEMINARA:

1. Planiranje javnih nabavki kao obaveza;
2. Novi zakon o javnim nabavkama – nova rešenja i alati
3. Pravna zaštita – žalbeni postupak
4. Aktuelnosti iz sadašnjeg zakona.

CERTIFICIRANI TRENERI AJN:

 • mr. DRAGAN VUKAJLOVIĆ – Trener Agencije za JN BiH;
 • ŠEJLA OMANOVIĆ, dipl.iur. Trener Agencije za JN  BiH

TRAJANJE RADIONICE:

U vremenu 9.30 – 16.00 časova

RADIONICA JE NAMIJENJENA:

 • Ugovornim organima u smislu Zakona o javnim nabavkama, i
 • Ponuđačima u smislu Zakona o javnim nabavkama

KOTIZACIJA ZA RADIONICU (sa PDV-om):

 • 165,oo KM po jednom učesniku;
 • 145,oo KM po osobi za dva i više učesnika iz iste organizacije;
 • 135,oo KM po osobi za pretplatnike na časopis „Pravni savjetnik“

Kotizacija uključuje:

 • troškove sudjelovanja u radu radionice,
 • materijal za pisanje,
 • osvježenje u pauzama i zajednički ručak,
 • uvjerenje o usavršavanju (certifikat).

Iznos kotizacije uplaćuje se prije početka održavanja radionice na osnovu dostavljenog prijavnog obrasca. Nakon dostavljenog prijavnog obrasca dostavljamo Vam profakturu na osnovu koje se vrši plaćanje.

PRIJAVA ZA SEMINAR:

Obavezna prijavu za seminar putem prijavnog obrasca:

DOWNLOAD

Tel:   + 387 33 21 45 82
Fax:  + 387 33 21 45 82
Mob: + 387 61 19 11 85
Mob: + 387 61 15 04 54
E-mail: rec.doo@bih.net.ba, fadilse@chronoszenica.com, rec@rec.ba

REC DOO
Tabašnica br. 8/1
Sarajevo

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

6 komentari

 1. Postovana, molim Vas da mi pomognete imam dilemu da li u trgovini na malo moram imati knjigu primete i trgovinsku knjigu na malo. Unaprijed zahvalna

 2. Ponovo se javljam , jer u prethodnom e-mailu nisam bila precizna.
  Naime da li u kolonu 11 KPR upisujem promet iz knjige TKM (i gotovinu i kartice tog dana), a proviziju u ostale rashode kada se provizija odbije sa racuna ili drugi nacin da upisujem kartice kada legnu i pologe pazara.

  Hvala

  • Sanela

   Gotovinski promet unosite po naplati, znači isti dan, u kolonu 11 KPR. Za naplatu putem kartica prihod u KPR evidentirate onog dana kada Vam na izvodu poslovne banke budu iskazana ta sredstva, tj. naplata istih. Na taj dan, takođe, u ostale rashode u KPR knjižite i proviziju koju poslovna banka naplati za obavljenu transakciju.

 3. Postovana,
  posto sam uocila gresku u popunjavanju SPR i GPD kako to mogu ispraviti?

  hvala

  • Sanela

   Podnesite zahtjev za storniranjem podnešenog GPD-1051, uz obrazloženje, a zatim podnesite novi – ispravan obrazac GPD-1051.