Početna / Edukacija / Pitali smo korisnike naših obuka za mišljenje. Rekli su … II dio
Chronos2

Pitali smo korisnike naših obuka za mišljenje. Rekli su … II dio

Prošli put smo predstavili osvrte, mišljenja i sugestije dvije polaznice naših obuka, Hurije Duraković i Elvire Oglečevac.

Sada predstavljamo rezultate našeg „mini intervjua“ sa druga dva polaznika, Davorom Stankovićem i Dženitom Lončarević – Gliha.

Na pitanje da li su do sada pohađali slične obuke, Davor je rekao da nije iz ove oblasti, jer nije pronašao adekvatan kurs koji bi mu pružio praktično i konkretno znanje. Dženiti je takođe ovo bio prvi susret sa obukom ovog tipa.

Što se tiče utisaka sa obuke, Davor kaže: „Trudio sam se da pronađem neku konkretnu zamjerku, ali u tome nisam uspio. Sjajna atmosfera, obuka bazirana na primjerima iz prakse, rad na zadacima sa kojima se računovođa svakodnevno susreće, bez suhoparne i dosadne teorije. Ukoliko postoji interesovanje za ovom oblašću, ova obuka je jedini mogući izbor.“
Dženita ističe da je bilo intenzivno i korisno, i posebno je zadovoljna što uz teoriju paraleno idu i praktični primjeri.

O predavačima i predavanjima, načinu prezentacije i prenošenja znanja, Davor ističe da predavači zaslužuju samo pohvale. Veliko znanje koje posjeduju nesebično dijele sa studentima, dostupni da u svakom trenutku odgovore na vaša pitanja, otklone dileme, riješe sve nejasnoće. Njihovo zalaganje se može primjetiti u svakom trenutku predavanja i ne ustručavaju se izaći iz zacrtanog okvira obuke i zajednički analizirati problem na koji je, neko od studenata, naišao u praksi.
Za Dženitu je jako bitno da su predavači bili odlično pripremljeni, otvoreni za pitanja i cijelo vrijeme (on-line) dostupni.

Na pitanje u kom pravcu bi trebao ići razvoj naših obuka, Davor je naglasio razvoj novih modula i implementaciju e-learning rješenja. Umjesto poklona, 7 dana prakse uz računovođu na „terenu“ bi, možda, bila bolja nagrada, naročito za one studente koji ne obavljaju iste, ili slične poslove. Takođe, sugestija je da je potrebno više vježbati knjiženje u dostupnom software-u.

Dženita je, takođe, imala istu sugestiju – više korištenja programa e-računovodstvo koji je kao podrška ustupila firma Billans doo Sarajevo.

O online edukaciji koju planiramo uvesti Davor kaže da je to najbolja forma za cjeloživotno učenje. Apsolutna kontrola vremena, niže cijene kurseva i materijali dostupni u svakom trenutku. Ne može se desiti da nešto važno nismo zapisali, ili čuli, a ni poslovne obaveze nas ne mogu spriječiti da odslušamo cjelokupna predavanja.
Dženita je, takođe, mišljenja da uvođenje online edukacije može biti samo napredak.

 

Leaderboard2 728x210 DS 2

 

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>