Početna / Edukacija / Pitali smo korisnike naših obuka za mišljenje. Rekli su … I dio
chronos4

Pitali smo korisnike naših obuka za mišljenje. Rekli su … I dio

Pitala sam polaznike naših edukacija abc KNJIGOVODSTVO da nam otkriju svoje utiske, daju komentare, pozitivne i negativne, da nas malo iskritikuju, pohvale i sugerišu promjene. Kreirala sam kratka pitanja, poslala mejlom i dobila nekolicinu odgovora. Za sada predstavljam utiske Elvire Oglečevac i Hurije Duraković iz Sarajeva.
Obje su zaposlene i obuka koju su prošle im je koristila u radu.

Na pitanje da li su do sada pohađali slične edukacije, obje su odgovorile da do ove obuke nisu imale priliku proći kroz slično iskustvo.

Utisci sa obuke?

Elvira je istaknula da je zadovoljna sa konceptom obuke i znanjem koje je stekla završivši Modul abc KNJIGOVODSTVO. Jako joj je bitna  ugodna radna atmosfera, kvalitetni predavači, opširan materijal, puno zadataka za vježbu, konsultacije, diskusije, razmjena mišljenja i druženje. Elvira planira nastaviti edukaciju na Modulu Napredno računovodstvo.
Hurija ima samo riječi hvale za cijeli tim predavača koji su učestvovali u realizaciji obuke. Predavači su stručni i iskusni u poslu koji obavljaju, odnosno u ulozi predavača, i uvijek su na raspolaganju učesnicima, potkovani su znanjem iz oblasti poslovanja i zakonske regulative.

Pravac u kojem bi htjeli da se razvijaju naše obuke?

Elvira je rekla da bi obuke ovog tipa trebale da za rezultat imaju osposobljene kadrove koji ce moći potpuno samostalno obavljati knjigovodstvene i računovodstvene djelatnosti, što znači da se svakako trebaju razvijati napredni Moduli nakon kojih bi polaznici zaokružili u potpunosti ovu oblast.
Hurija smatra da bi razvoj obuke trebao da bude usmjeren više na praktičan rad, to jest na praktično rješavanje konkretnog problema iz prakse.  Možda neki vid “prakse” u konkretnom preduzeću.

Razvoj online edukacije?

Elvira više voli „klasičan“ pristup i živu rije, dok se Hurija smatra da je online edukacija super stvar, iz razloga što se uštedi puno vremena i  što online edukaciji možemo da pristupimo iz vlastitog doma.

Nastavak predstavljanja utisaka drugih polaznika obuke slijedi u narednim “javljanjima” :-)

Pitala i odgovore obradila: Sanela Agačević

Leaderboard2 728x210 DS 2

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

2 komentari

  1. Postovani,
    potrebna mi je jedna informacija. U pitanju je dobijanje certifikata za vodenje knjiga tj, knjigovostvo. Trenutno zavrsava Fakultet “Politickih nauka” i zanima me da li sam ja u mogucnosti da dobijem taj certifikat bez zavrsenog Ekonomskog fakulteta. Takoder,sam cula da postoji certifilat za assistenta na tom podrucju,koja je tu procedura za dobijanje certifikata.
    Hvala unaprije.

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>