Početna / Novosti / Novosti i poboljšanja u Billans aplikaciji
Novosti i poboljšanja u Billans aplikaciji

Novosti i poboljšanja u Billans aplikaciji

U trecoj godini postojanja i rada prve web računovodstvene aplikacije te uspješne implementacije u preko 100 firmi, zadatak i obaveza Billans BH International-a jeste kontinuirian rad na optimizaciji i usavršavanju sistema.
Svjesni stanja na tržištu računovodstvenih rješenja, izradili smo dugoročnu strategiju konstantnog poboljšanja koje implementiramo se novim verzijama aplikacije. Shodno tome, odlučili smo da verzije nose nazive modula na kojima je izvrsena najveca optimizacija. Da bi nase postojeće i potencijalne korisnike podsjetili da je Billans višejezična aplikacije, verzije-moduli nosit će imena na engleskom jeziku.

 

Billans 2

Na osnovu optimizacija posljednje verzije, ista nosi naziv

»CASH REGISTER« (BLAGAJNA)

Poboljšanja se odnose na:

Sinhronizacija podataka Blagajne i PDV-a

Na segmentima primljenih I izdatih računa pored automatskog ažuriranja PDV obračuna (KIF/KUF) novim poboljšanjima omogučeno je da se osnovu unesenih stavki automatski kreiraju blagajnički primitak onosno izdatak, kao I nalog za knjiženje čime se zaokružuje jedan čitav ciklus koji je vezan za plaćanje odnosno naplatu.

Ostale optimizacije

Na segmentu proizvodnje, odnosno radnih naloga izvršena značajna poboljšanost u smislu omogućenog uvida u količinsko stanje raspoloživog materijala direktno sa kreiranja sastavnice gotovog proizvoda.
Što se tiče zakonodavstva Republike Srpske, poboljšanja se odnose na segment plata u smislu prilagodbe obračuna po principu koeficijenta I minimalne cijene rada, čime je zaokružen modul Plata I kadrovske analitike za oba zakondavstva BiH.
Korisnicima će u buduće biti na raspolaganju nove funkcionalnosti sa računovodstvenog I poreskog aspekta za module vlastite potrošnje, otpisa robe kao I dodatne mogućnosti za olakšan unos inventura razdvojenih po skladištima te import iz drugih sistema(bar code I dr.).

Pratite nove funkcionalnosti aplikacije Billans-a i uvjerite se da svakom verzijom povećavamo konkurentnost na tržištu računovodstvenih sistema i nastojimo da olakšamo korištenje programa. Sva prilagođavanja i inovacije su učinjena u cilju da sadašnji i budući korisnici zajedno sa nama budu vodeći na tržištu u primjeni novih tehnologija u vašem poslovanju
Budite i Vi dio našeg razvojnog tima i aktivno učestvujte u razvoju aplikacije.

Vaše prijedloge I sugestije šaljite nam na: info@billans.ba. Za najaktivnije članove pripremili smo I adekvatne nagrade.
Pratite novosti na našem Facebook profilu na kojem ćemo i objaviti imena dobitnika nagrada kao i naredne planirane akcijske popuste i iznenadjenja za naše korisnike

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prebaci na vrh