Početna / Edukacija / Web učilica / Online kviz
kviz

Online kviz

Kažu da je učenje zamorno i naporno, da zaboli glava i lako se gubi koncentracija. Naročito u proljeće.
Ne mora značiti da je baš uvijek tako.

Mi smo se potrudili da Vama, koji želite da učite i naučite nešto više iz oblasti računovodstva, finansija, poreza, revizije i srodnih oblasti, ponudimo našu WEB UČILICU.

Klasično učenje je već pomalo stvar prošlosti, sada se sve više i efikasnije uči (i nauči) kroz neke drugačije metode i načine usvajanja znanja.
Da bi učenje bilo zanimljivo treba biti zabavno, između ostalog. Pored toga, veoma bitno je da vas niko „ne tjera“ da učite, već da sam proces napreduje spontano.

Za početak smo razvili 10-tak testova sa pitanjima koja su inače bila ispitna pitanja na našim obukama iz osnova knjigovodstva.
WEB UČILICU ćemo razvijati sa dodatnim kvizovima i testovima drugih oblika, sa naprednih modula obuke, sa konkretnim zadacima, video prezentacijama, PDF brošurama i drugim savremenim i zanimljivim načinima prenošenja znanja.
Svaka sugestija je dobro došla, zato – slušamo i Vas i Vaša mišljenja, a Vi – učite od nas.

Kviz

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

29 komentari

 1. Pozdrav,

  Ovi kvizovi su odlična stvar, nevjerovatno kako se lakše pamti uz igru. Prešla sam ove kvizove 3-4 puta i jednostavno se sve primilo. Sada svaki put uradim 100 % tačno sve. Hvala Chronos.

 2. Jesu li ovo ispitna pitanja?

  • Sanela

   Nisu. Ovo su pitanja za vježbanje, učenje, provjeru znanja, kako god.
   I vezana su samo za program sa početnog nivoa – Modul 1. Zato su tako jednostavna i uopštena :)

 3. Lijepo bi bilo da postavite i ostale module, da se čovjek može malo pripremiti prije nego što se upiše na vaš kurs, POZZ

 4. Zanimljiv pristup učenju. Sve pohvale, veoma iniativno :)

 5. Lijepo i jednostavno urađeno, ako imate mogučnost treba da uradite i ostale module da to bude jedna cijelina. Zanima me da li polaznici abc Knjigovodstva mogu dobiti ove kvizove da snime na CD ili nekako ?

  U Bosni nisam nigdje našla nešto ovako, a vjerujem da i kod komšija nema ništa slično.

  • Sanela

   Polaznici će dobiti i ove materijale, od sljedećeg ciklusa, naravno, s obzirom da je ovo novi “segment” naše edukacije.
   Hvala na pohvalama :)

 6. CESTITKE ! PREPOZNAJE SE KAD NEKO ZNA DA RADI

 7. Pozz za chronos!!!

  Kad se mogu očekivati i ostali kvizovi ??

 8. ćao gdje se održava ova obuka ?? koliko košta i kada počinje novi kurs.

 9. koji je smisao kviza ako ovo nisu neka od pitanja koja se pojavljuju na ispitu? ovo je samo za igru ili pak nije?

  • Sanela

   Smisao kviza je u vježbanju, a pitanja su dijelom sastavljena od onih koji su bili na testu. Inače, na testu se pitanja uvijek mijenjaju, i jedan dio je teoretski, a drugi su praktični zadaci. Pitanja u kvizu sadrže samo teoretska pitanja.

 10. Mi smo iscekivanju nastavka kviza…

 11. Vaša web stranica je izuzetna i moram da kažem da se izdvajate od ostalih firmi koje sa bave sličnim djelatnostima. Od ranije je poznato da su ovakve ABC pitalice najefikasniji način učenja, te da mnogi preferiraju ovakav način učenja.

  Sve pohvale vašem timu i nadamo se nastavku ovakvog sistema rada.

  M.Kulbegovic

 12. Jeli moguće da ove kvizove stavite u neku download sekciju da se skinu ?

 13. cao,evo vec sedmica kako se fino zabavljam sa ovim kvizovima. Ispočetka nisam prolazila jer nisam znala odgovore, a sada završim kviz za minutu . VJEŽBOM DO SAVRŠENSTVA!!!

  Kada se može očekivati još kvizova?

 14. Lijepo ste vi ovo napravili, ali ste mi zenu sad zacarali i hoce da upise kurs. Odoše mi pare uhhh… Po cijeli dan cacka ove kvizove, kaze ide meni ovo od ruke, trebala bi upisati kakav kurs… idi bona na kurs ziva bila samo me se prođi…

 15. Pohvale za kviz. Može još.. ove smo prošli.. ;)

 16. Chronos je zaspao… gdje su ostali kvizovi, ovo je sve staro!

  • Sanela

   Nismo zaspali :-) Radimo na novoj stranici za online edukaciju na kojoj će biti puno više kvizova.
   Ali, svakako ćemo nastojati da postojeće na ovoj stranici osvježimo novima, kad već imate toliku želju za učenjem :-)

 17. Dajte nam novi kvizova… željni smo znanja.. ;)

 18. chronos je zaspao… probudite se.. cekamo nove kvizove..

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>