Početna / Novosti / Poboljšanja u Billans-u
Poboljšanja u Billans-u

Poboljšanja u Billans-u

Poštovani korisnici Billans-a i potencijalni interesanti,
u ovoj kao i u prethodnim verzijama smo za Vas pripremili mnogobrojna poboljšanja, za koja se nadamo da će našim postojećim a i novim korisnicima olakšati i ubrzati svakodnevni rad. Kvartalne verzije koje izlaze s inovacijama i doradama su neosporan dokaz kontinuiranog rada stručnjaka na poboljšanju kvalitete aplikacije i redovnom praćenju zakonskih izmjena koje za vas, dragi korisnici, redovno ažuriramo.

Jedna od bitnijih poboljšanja u novoj verziji je novi ispis zaliha. Naime, novim ispisom zaliha koji se nalazi na polju pregledi u zalihama je skraćeno vrijeme pretrage po skladištima i napredne pretrage. Jednostavnim odabirom željenih filtera dobijate konačan štampu zaliha za nekoliko sekunda. Inovacije u okviru štampe dokumenata su i na polju kalkulacija i izdatih računa. Naime, omogućeno je masovno štampanje kalkulacija i masovno štampanje izdatih računa po strankama.

Inovacija koja će zasigurno olakšati rad trgovcima je izdavanje deklaracija iz Billans-a. Deklaracije su podešene za nivelacije i kalkulacije. Univerzalna forma nivelacija uz mogućnost editovanja pojedinih polja je kreirana na jednostavan način za korisnike, koji prilikom izrade nivelacije ili kalkulacije automatizmom dobijaju kreirane deklaracije za obrađene artikle.
Kako je samo robno poslovanje širokog dijapazona tako su i ideje i kreacije za ovaj modul nepresušne. Nova opcija u Billans-a ali ne i nepoznata postojećim korisnicima je uvoz kroz excell, ali na polju Nov prijem, gdje je sada omogućen uvoz podataka prijema lakšim načinom kroz adekvatno popunjenu formu excella. Uvoz podataka na ovaj način je prilagođen za domaći i ino uvoz.
Na segmentu šifranata izvršena je prilagodba i preostalih fiskalnih uređaja (Neosoft, E link, Kimtec) kroz Billans aplikaciju, za što možemo sa sigurnošću reći da smo jedno od vodećih softwerskih rješenja koja imaju prilagođene najpoznatije fiskalne uređaje u BiH. Također, jedna bitna funkcinalnost koja će olakšati rad mnogim korisnicma je uvođenje kategorija artikala za svaki artikal u neograničenom broju. Odnosno, u šifarniku artikala je predviđeno dodjeljivanje većeg broja kategorija za svaki artikal ponaosob. Kategorisanje na ovaj način je olakšanje samih postavki organizacije za komitenta.

Billans 1

Na segmentu finansija je kreiran izvoz podataka za ročnost izvještaj. Izvoz se vrši u datotekama excel, txt i xls. Također na izvodima su dodana polja opisi izdatih računa pri povezivanju uplate sa računom radi lakše identifikacije i numeracije računa u aplikaciji.
Novu verziju sa još mnogo poboljšanja i kreativnih ideja iščekujte uskoro. Također, sve sugestije i prijedloge od naših korisnika i partnera primamo otvoreno i u zajedničkoj koordinaciji nastojimo da djelujemo ka ostvaranju istih ciljeva.

 

 

 

 

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prebaci na vrh