Počeo je septembarski ciklus obuke – abc KNJIGOVODSTVO

Ovogodišnji treći ciklus obuke abc KNJIGOVODSTVO je uspješno počeo, u Sarajevu 12., a u Zenici 13. septembra. Ista mjesta, iste učionice, isti predavači i organizatori, ali nova lica polaznika koji žele nešto više naučiti o knjigovodstvu i računovodstvu.

Moto je – naučiti stari zanat na moderan način. U skladu sa njim, tim koji organizuje ovu obuku je pripremio materijale, prezentacije, praktične zadatke, program e-računovodstvo, i sve to zapakovao sa puno dobre volje i strpljenja.

Struktura polaznika je šarolika, kako sa aspekta radnog iskustva, školske spreme, pa do razloga upisa na obuku. Međutim, bez obzira na sve, cilj je zajednički – naučiti osnove knjigovodstva.

Obje grupe, u Sarajevu i Zenici, već su se upoznale sa osnovnim klasama kontnog plana, aktivom i pasivom. Polako ulazimo u knjiženja stalnih sredstava, pa onda na uvijek zanimljive i interesantne zalihe, preko obaveza, PDV-a, poreza na dohodak, poreza na dobit …. pa do finansijskih izvještaja.

Družićemo se do početka novembra, a novosti o našim aktivnostima će svakako biti.

I za kraj, mali osvrt na statistiku obuke u oba grada.

Na pitanje „Kako ste saznali za obuku abc KNJIGOVODSTVO?“ 32% je odgovorilo – od prijatelja, 21% preko facebook-a, 18% sa promotivnog letka i na web stranicama organizatora, i preostalih 11% sa ostalih medija.

abc KNJIGOVODSTVO je postala obuka koja se preporučuje prijateljima. Više ne treba reći.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply