Početna / Edukacija / Uspješno je okončan majsko – junski ciklus obuke abc KNJIGOVODSTVO u Zenici

Uspješno je okončan majsko – junski ciklus obuke abc KNJIGOVODSTVO u Zenici

Majsko – junski ciklus obuke abc KNJIGOVODSTVO,  koji je u zajedničkoj organizaciji partnera FEB dd Sarajevo, CHRONOS doo Zenica, FinTech doo i Billans doo Sarajevo održan u periodu maj – juni, završen je u julu.

Po završetku obuke, svi polaznici su prisustvovali testu provjere znanja, koji je održan 10. jula. Podjela CERTIFIKATA za polaznike koji su položili test je održana 17. jula, a najuspješnija i najangažovanija polaznica – Emina Herceg iz Maglaja je dobila poklon – Tablet ARNOVA 8 G2.

 

Tempo je bio malo zahtjevniji, ipak se trebalo teoretski i praktično „preći“ preko najznačajnijih pozicija dugoročne imovine, zaliha, potraživanja, novčanih sredstava, obaveza, kapitala, prihoda i rashoda, ali smo svi zajedno ipak uspjeli u tome. Pored ovog, računovodstvenog dijela obuke, posebna pažnja je poklonjena obračunu i knjiženju plaća, kao i vođenju PDV evidencija i popunjavanju PDV prijave. Rezultati sigurno neće izostati.

 

Neki polaznici su se prvi put susretali sa računovodstvom, nekima je ovo bio prvi dodir sa finansijskim izvještajima, a mi se nadamo se da smo pružili dobar osnov koji sada treba lagano nadograđivati.

 

Posebna pogodnost polaznicima ove obuke jeste mogućnost korištenja dodijeljenih šifri na korištenju softvera e-računovodstvo u periodu od šest mjeseci od završetka obuke.

Međutim, nismo se na ovome zaustavili. Za polaznike obuke, kao i sve druge zainteresovane pokrenuli smo web stranicu (www.abcknjigovodstvo.com) na kojoj će se moći naći informacije o završenoj obuci, o planiranom nastavku obuke u septembarskom ciklusu, kao i o novim programima obuke. Takođe, web stranica sadrži poseban dio – forum, na kojem će svaki registrovani korisnik moći razmjenjivati informacije i dileme iz praktične primjene računovodstva, poreza, finansija i drugih otvorenih tema.

 

Kao što smo i rekli, ovo je početak. Sljedeći ciklus obuke abc KNJIGOVODSTVO je planiran u drugoj sedmici septembra. Prijave su već počele, i trajaće sve do formiranja grupe.

 

Za one koji žele više od osnova knjigovodstva, ili pak nešto drugačije, organizujemo i obuke iz sljedećih oblasti: napredno računovodstvo, knjigovodstvo samostalnih poduzetnika i osnove oporezivanja privrednih društava i fizičkih lica.

 

Prijave možete izvršiti na tel: 032/202-580 ili putem e-maila: chronos@bih.net.ba

 

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prebaci na vrh