Početna / Novosti / Šta je e-računovodstvo i Billans?

Šta je e-računovodstvo i Billans?

Billans je internet poslovno softversko rješenje posebno pogodno za mala i srednja preduzeća.

Prednosti?

Najveća prednost Billansa je u tome što firma i računovodstveni servis rade na istim podacima istovremeno, nezavisno od toga gdje se u datom trenutku nalaze.

 

 

Korisnici i računovodstveni servis mogu da pristupaju jedino podacima i funkcijama do kojih im je pristup dozvolio administrator korisnika. Billans se može koristiti bilo kada i bilo gdje. Na raspolaganju je 24 sata na dan, 7 dana u nedelji. Radi na svim uređajima koji imaju pristup internetu (desktop računari, notebook računari, Iphone i Android uređaji…).

 

Za korišćenje Billansa nije potrebna obuka ili veliko predznanje. U Billans su već ugrađena uputstva, video uputstva i FAQ za podršku samoučenju. Na raspolaganju su i lične online prezentacije i odlična onlinepodrška, koja je organizovana na nacionalnom nivou. Osnova online podrške sastoji se iz pitanja koja postavljaju korisnici Billansa i stručnih odgovora na ta pitanja. O podršci za korisnike brine i mreža Billans partnera i saradnika po čitavoj državi. Partneri brinu za telefonsku podršku i podršku na terenu.

Jednostavost upotrebe i dostupnost bilo gdje i bilo kada je jedna od osnovnih karakteristika.

Billans je dostupan 24 sata na dan, 7 dana u nedelji. Billans se može koristiti na svakom uređaju, koji ima pristup Internetu (internet tableti, NetbookoviIpadIphone i Androiduređaji…). Razvijen je specijalno za manje i srednje organizacije koje imaju jednostavnu organizaciju rada.

Mobilni Billans?

Mobilni Billans je idealno rješenje za preduzetnike koji žele ili trebaju pristup svojim podacima odmah, bilo gdje i bilo kada.

Statistika pokazuje da oko 90% preduzetnika posjeduje računar ili u kancelariji ili kod kuće. Isti procenat ih ima i pristup internetu. Procenat onih preduzetnika koji mogu pristupiti svojim poslovnim podacima onlineje kritično mali - ispod 1%. Procenat preduzetnika koji za pristup svojim podacima koriste  mobilni telefon je još manji.

Uštede?

Uštede su izračunate na period od tri godine po jednom računaru, na osnovu iskustva, poznavanja tržišta i troškova u računovodskim agencijama i poznavanju preduzetnika, koji imaju računovodstvo kod sebe.

One se računaju u odnosu na troškove koje imaju korisnici koji upotrebljavaju rješenja u DOS ili Windows okruženjima. Za kalkulaciju smo kao interni trošak uzeli 10 KM na sat, a za trošak vanjskih saradnika (npr. servisera) 40 KM na sat. Nema troškova kupovine programa. Za Billans se plaća samo mjesečna naknada za korišćenje.

Detaljnije informacije o Billans-u i e-računovodstvu možete dobiti kod nas kao ovlaštenog Partnera na tel 00387 32 202 580 ili putem e-mail adrese chronos@bih.net.ba.

 

O autoru - Sanela

Sanela
Diplomirani ekonomista sa zvanjem certificiranog računovođe i ovlaštenog revizora; Redovan predavač na edukacijama Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora, po programu Saveza računovođa, revizora i finansijskih djelatnika FBiH; Predavala i bila trener na projektima: SEED BiH – Finansijska analiza maloprodajnih objekata KLAS doo Sarajevo, UNDP BiH – Program SUTRA II, BH Telecom, Direkcija Zenica – Uvođenje sistema PDV-a, SERDA i LESPnet – Trening „Uspješno vođenje finansija preduzeća“, LESPnet – Benchmarking advisor, GIZ Sarajevo – Obuka za administrativno-finansijskog asistenta u okviru Projekta podrška obrazovanju odraslih; Član Udruženja poslovnih savjetnika LESPnet BiH;

Šta vi mislite?

Vaša email adresa neće biti objavljena.Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Prebaci na vrh